location d'une maison de charme à Wissant à la mer

Sylvia (NL)
Begin juli hebben we twee weken doorgebracht in het huisje in Wissant. Wat een geweldig huisje! Prachtig stijlvol, speels en gezellig ingericht met authentieke details, een moderne keuken, ruime badkamer en een prachtige haard. Een ruime, gezellige en besloten tuin, 300 meter van het strand en van het centrum van Wissant; een leuk Frans dorpje met een prachtige kust, groot verschil in eb en vloed, waar het nog lijkt of de tijd heeft stilgestaan: geen flats en commerciële winkels langs de boulevard.

Het strand is mooi, prachtig om langs de zee te wandelen naar cap Griz Nez of cap Blanc Nez (een tocht van 4 uur heen en weer) over het strand en door de groene velden boven op de rotsen langs de kust. Een geweldige zonsondergang bij mooi weer, wel veel wind, waardoor het niet altijd geschikt is om lekker in de zon te liggen in je badkleding, maar daarentegen ideaal voor (kite)surfers en vliegeraars.

We voelden ons thuis als in een eigen huisje, midden in een klein Frans dorpje waar twee keer per week een regionale markt is die een gezellige drukte meebrengt. Op 20 minuten rijden ligt een grote supermarkt met een uitgebreid winkelcentrum. In de omgeving liggen leuke plaatsen om te bezichtigen.

Calais ligt op een half uur rijden, waardoor het makkelijk (en voordelig) is om voor een dagje de boot naar Engeland op te rijden om in Dover een prachtig gerenoveerd kasteel te bekijken en wat rond te rijden in het zuiden van Engeland, of wat te gaan winkelen in Deal, een plaatsje op 20 minuten rijden van Dover.

Wij hebben een heerlijk ontspannen vakantie gehad en gaan zeker nog eens terug!

joomla template
template joomla